Kosten

Praktijk Nelemans is gecontracteerd zorgaanbieder  voor jeugdhulpverlening voor de gemeente Den Helder, Schagen en Texel.
Wanneer u een verwijzing heeft voor Jeugdhulpverlening kunt u een indicatie aanvragen voor behandeling bij Praktijk Nelemans. Dit kunt u zelf doen, maar ik kan u ook helpen bij het aanvragen van de indicatie.
Met deze indicatie is de behandeling volledig vergoed voor uw kind tot 18 jaar.

Voor behandeling van volwassenen kunt u eveneens terecht bij de praktijk.
Indien u kiest voor een particuliere behandeling zijn de kosten voor:

    • Individuele therapie:            € 110,- per sessie, incl. BTW
    • Partner/relatietherapie:     € 125,- per sessie, incl. BTW
    • Gezinstherapie:                      € 145,- per sessie, incl. BTW

De tarieven zijn inclusief voorbereiding, rapportage en administratieve werkzaamheden.  Een sessie voor individuele therapie is 45 minuten directe tijd en 15 minuten indirecte tijd, voor gezinnen is dat 60 minuten direct en 15 minuten indirect.  Bij individuele therapie kunt u ook kiezen voor 2 x 45 minuten.

Voor volwassenen wordt systeemtherapie helaas niet meer vergoed door de basis-of aanvullende zorgverzekering. 

Soms is er ook de mogelijkheid om afspraken te maken met uw werkgever wanneer problemen werkgerelateerd zijn.

De betaling kan contant of bij voorkeur per bankbetaling worden geregeld. U ontvangt een factuur. De BTW is in de tarieven verwerkt.

Een afzegging van afspraken dient minimaal 24 uur van tevoren te gebeuren. Houdt u er rekening mee dat bij niet tijdig annuleren/wijzigen van een afspraak het volledige tarief in rekening kan worden gebracht.

Uw privacy is volledig gewaarborgd mede doordat er geen contracten zijn met zorgverzekeraars en daardoor geen behandelinhoud/diagnose gedeeld moet worden.