Kosten

Praktijk Nelemans is zorgaanbieder  voor jeugdhulpverlening voor de gemeente Den Helder, Schagen en Texel.

Wanneer u een verwijzing heeft voor behandeling Jeugdhulpverlening kunt u een indicatie aanvragen voor behandeling bij Praktijk Nelemans. Dit kunt u zelf doen, maar ik kan u ook helpen bij het aanvragen van de indicatie. Met deze indicatie is de behandeling volledig vergoed voor uw kind, jongeren tot 18 jaar.

Wanneer u kiest voor een particuliere behandeling zijn de kosten voor;

Individuele therapie: € 85,- per sessie

Partnerrelatietherapie:  € 100,- per sessie

Gezinstherapie: € 120,- per sessie

De tarieven zijn inclusief voorbereiding, rapportage en administratieve werkzaamheden.  Een sessie voor individuele therapie is 45 minuten directe tijd en 15 minuten indirecte tijd, voor gezinnen is dat 60 minuten direct en 15 minuten indirect.  Bij individuele therapie kunt u ook kiezen voor 2 x 45 minuten.

Een afzegging van afspraken dient minimaal 24 uur van tevoren te gebeuren. Houdt u er rekening mee dat bij niet tijdig annuleren/wijzigen van een afspraak het volledige tarief in rekening kan worden gebracht.

De betaling kan contant of bij voorkeur per bankbetaling worden geregeld. U ontvangt een factuur. De BTW is in de tarieven verwerkt.

Als volwassenen wordt systeemtherapie helaas niet meer vergoed door de basis-zorgverzekering. De kosten kunnen mogelijk gedeeltelijk vergoed worden door de aanvullende zorgverzekering, informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.

Uw privacy is volledig gewaarborgd mede doordat er geen contracten zijn met zorgverzekeraars en daardoor geen behandelinhoud/diagnose gedeeld moet worden. Soms is er ook nog de mogelijkheid om afspraken te maken met uw werkgever wanneer problemen werkgerelateerd zijn.